ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΟΜΗ
ΤΥΠΟΣ

 

ΕΝΩΣΙΣ ΠΑΞΙΩΝ

Η Ένωση των Απανταχού Παξίων "Ο ΆΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ" ιδρύθηκε το έτος 1909 με την επωνυμία "ΈΝΩΣΙΣ ΠΑΞΙΩΝ" και λειτούργησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1920.Επαναδραστηροποιήθηκε το έτος 1947 με την επωνυμία Ένωσις των εν Αθήναις και Πειραιεί Παξίων "Ο ΆΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ" με έδρα την Αθήνα.Το έτος 1972 ονομάσθηκε Ένωσις των Απανταχού Παξίων " Ο ΆΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ " και εκδίδει τη μηνιαία εφημερίδα " ΗΧΩ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ".

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ένωσή μας κατά τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιεί τακτικές και έκτακτες εκδηλώσεις τις οποίες ανακοινώνει μέσω της εφημερίδας μας "ΗΧΩ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ" και της σελίδας μας στο Facebook.

Δραστηριότητες:

Η χορωδία της Ένωσης με μαέστρο τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο κάνει πρόβες στα γραφεία της Ένωσης κάθε Παρασκευή 19:00-21:00.

 

Σκοπός της Ενώσεως μας είναι:

  • η ηθική, κοινωνική και υλική υποστήριξη κάθε ατόμου που έχει την ανάγκη και κατάγεται από την περιφέρεια της Νήσου ΠΑΞΩΝ.
  • η στενή σύσφιξη και επικοινωνία των μελών που τη συγκροτούν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα άλλα μέλη που υπάρχουν στο εξωτερικό, για κοινή παρακολούθηση, ενίσχυση, και προώθηση κάθε ζητήματος που αφορά υλική και πνευματική προαγωγή και ανάπτυξη του Δήμου ΠΑΞΩΝ, όπως είναι ο τουρισμός, τα σχολεία,ο ηλεκτρισμός, η ύδρευση, η οδοποιΐα, η συγκοινωνία, ο αθλητισμός κ.λ.π.
  • η διατήρηση και διάδοση των ηθών και των εθίμων του νησιού των Παξών, στους Παξινούς της διασποράς, καθώς και η οργάνωση δρώμενων και η ενίσχυση της ενασχόλησης των μελών της Ένωσης σε αυτά.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ 55-59 ΑΘΗΝΑ,104-37 210-5220570

info@enosipaxion.gr

αρχικη σελιδα,ιστορια,εκδηλώσεις ,δομη,τυπος